Ресторан Пупина Куќа

Низ старата зачувана дрвена порта што ја крепи со децении авлијата ѕидана од скромните, но вредни домаќини ќе влезете во целосно обновената спомен куќа на светски познатиот научник Михајло Пупин, што е комбинација на сместувачко-угостителски објект и музејска поставка за животот и за делото на исклучителниот научник.

Сместен во централното подрачје на Вевчани, угостителскиот објект “Пупина Куќа“ нуди најразлични специјалитети за појадок, ручек, вечера, кафе и пијалоци за пријатни моменти со вашите пријатели.

Skills

Posted on

05/08/2019