Влијанието на климатските промени врз природата

Влијанието на климатските промени врз природата

Влијанието на климатските промени врз природата – Едукативна работилница со ученици од ООУ “Кочо Рацин”- Охрид На првата работилница на отворено во 2024 година на гости ни беа учениците од 6то одделение од основното училиште Кочо Рацин од Охрид....
Набавени 50 канти за собирање отпад од пластични шишиња

Набавени 50 канти за собирање отпад од пластични шишиња

Се подобрува инфраструктурата за собирање на отпад од пластика во Вевчани, како дел од проектот “Собирај, рециклирај, креирај – од рециклирана пластика до иновација” финансиран од ПМГ ГЕФ, a спроведуван од Еко-свест Вевчани во партнерство со Ј.П....
Предновогодишна работилница со дечињата од Јоуддг Планински Цвет Вевчани

Предновогодишна работилница со дечињата од Јоуддг Планински Цвет Вевчани

Предновогодишна работилница со дечињата од Јоуддг Планински Цвет Вевчани Новогодишни честитки, лампиони и украси со мотиви од природата беа производ од рацете на прекрасните дечиња. Изработените дела ќе бидат изложени на нивниот новогодишен базар во Вевчани. Голема...
Меѓународен ден на планината – Да го зачуваме нашето природно богатство

Меѓународен ден на планината – Да го зачуваме нашето природно богатство

Планинините се една од најважните креации на природата. Освен возвишени пејсажи кои што го одземаат здивот, планините покриваат речиси 30% од територијата на планетата и се дом на 15% од светската популација на дивиот видови и растенија. Планините во Македонија...
4ти Декември – Меѓународен ден на заштита на дивиот свет

4ти Декември – Меѓународен ден на заштита на дивиот свет

Продолжуваме со низата на едукативни работилници со млади. По повод Меѓународниот ден за заштита на дивиот свет организиравме работилница со шесто одделенците од ООУ Единство – Октиси. Со младите вљубеници во природата разговаравме за видовите кои се загрозени...