Ресторан Кутмичевица

Ресторан Кутмичевица

Ресторан „Кутмичевица“се наоѓа на прекрасна локација во  Вевчани – Република Македонија, опкружен со прекрасна природа, убав и чист воздух, уредени патеки за прошетка и рекреација и уште многу други убавини. Во ресторанот можете да уживате во убавиот амбиент и убавите...
Ресторан Пупина Куќа

Ресторан Пупина Куќа

Низ старата зачувана дрвена порта што ја крепи со децении авлијата ѕидана од скромните, но вредни домаќини ќе влезете во целосно обновената спомен куќа на светски познатиот научник Михајло Пупин, што е комбинација на сместувачко-угостителски објект и музејска поставка...
Ресторан Виа Игнација

Ресторан Виа Игнација

Како дел од реномираната градежна компанија „ВИА“, во атарот на историското Вевчани, веќе 25 години, егзистира ресторанот „ВИА ИГНАЦИЈА“, кој прерасна во синоним за одличен вкус и високи угостителски стандарди, кои во спој со традиционалното вевчанско гостопримство и...
Ресторан Домаќинска Куќа

Ресторан Домаќинска Куќа

Ресторанот Домаќинска куќа е лoциран на стотина метри од прочуените Вевчански извори. Традиционалниот Македонски амбиент ресторанот го први единствен не само во Охридско -Преспанскиот регион туку и пошироко. Во ресторанот можете да ги вкусите домашната пита, проја,...
Ресторан “Во Извор”

Ресторан “Во Извор”

Добредојдовте на единствената и неповторлива локација:на врутокот,на избликот,на пенеењето , на клокотот, на првотекот, на здивот на Вевчанските извори! Ви посакуваме чудесни доживувања и пријатни чувства непосредно преку глетка,жубор и допир со брзите речни води!...